Hlavní obsah

Muž hned po přepadení banky volal 158 a vysvětloval, proč loupil

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Nezvyklé loupežné přepadení banky šetří pražští kriminalisté. Lupič si z banky v pondělí odnesl několik desítek tisíc korun a deset minut po přepadení sám zavolal policii s vysvětlením, proč loupil. Půjčil si údajně od hodných lidí, kterým chtěl vrátit peníze.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Lupič vyrazil do banky v Praze 5 v 10:35 a předložil pokladní lístek s varováním, že má v tašce pistoli a chce peníze. Žena lupiči vydala několik desítek tisíc korun.

„Přibližně deset minut po loupežném přepadení sám pachatel zavolal na tísňovou linku 158, kde se jal policistům vysvětlovat, proč loupil. Zároveň při tomto telefonickém rozhovoru sdělil, že se následujícího dne přijde přihlásit na policejní služebnu,“ sdělil mluvčí policie Tomáš Hulan.

V úterý večer pak mluvčí Hulan informoval, že muž skutečně za policisty přišel. Mezi tím po něm ale bylo vyhlášené pátrání.

„Potvrzuji, že osoba podezřelá ze včerejšího loupežného přepadení v Radotíně, po které jsme pátrali, se v podvečer přihlásila na jedné z pražských policejních služeben,“ uvedl Tomáš Hulan a dodal, že další informace zveřejní ve středu.

Pachatel podle svého původního telefonátu loupil, protože ho nějací lidé okradli a dostali ho tím do finančních problémů, které mu pomohli vyřešit „hodní lidé”. Těm ale nechtěl zůstat dlužný, a proto přepadl banku. Řekl, že se policii přihlásí, až svůj dluh vyrovná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám