Hlavní obsah

Leo Express usmrtil za Olomoucí muže, co vstoupil do kolejiště

Právo, Novinky, pem, pit
Olomouc
Aktualizováno

V kolejišti těsně za železničním přejezdem mezi Olomoucí a Grygovem srazil v úterý ráno vlak člověka. Muž na místě zemřel. Právu to řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Neštěstí se stalo v 5.33 asi dvacet metrů za železničním přejezdem se světelnou signalizací a závorami. Vlak Leo Expressu tam srazil muže, ten nepřežil. Příčiny nehody se vyšetřují. Mohlo jít o sebevraždu, ale také tam může vést nějaká zkratka, takže se může jednat i o nešťastnou náhodu,“ uvedl Drápal.

Podle policejní mluvčí Marie Štrbákové policisté zatím totožnost mrtvého neznají. „Vyšetřovatelé jsou na místě. Bližší informace zatím nemám,“ řekla Právu Štrbáková.

Kvůli nehodě musel být na trati přerušen asi na hodinu provoz. „Zajištěna tam byla náhradní autobusová doprava. Teď už se ale jezdí po jedné koleji. Vlaky ale nabírají zpoždění. Pendolino nabralo sedmdesát minut, ostatní vlaky čtyřicet až padesát,“ řekla Právu regionální mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

„Spoj v 8.29 z Prahy kvůli nehodě nevyjel,” řekla Novinkám mluvčí Leo Expressu Petra Lipovská. Společnost má celkem čtyři soupravy a jednu náhradní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám