Hlavní obsah

Tramvaj amputovala mladíkovi nohu

Právo, tom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O nohu přišel v sobotu časně ráno devatenáctiletý mladík, který spadl v Ostravě pod projíždějící tramvaj.

Foto: Profimedia.cz

lustrační foto

Článek

“Posádka rychlé lékařské pomoci Záchranné zdravotní služby (ZZS) zasahovala u vážné nehody kolem páté hodiny ranní. Podle hlášení na tísňové lince operačního střediska muž spadl pod tramvaj,” přiblížil mluvčí ZZS Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl.

„Nehoda se stala v Moravské Ostravě na Místecké ulici, tramvajové zastávce ‘Důl Hlubina’ ve směru jízdy na Vítkovice. Zdravotní stav mladého muže dosud neumožňuje provést výslech. Vzhledem k aktuálnímu psychickému stavu 39leté řidičky tramvaje není reálné vyslechnout ani ženu,” uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Mladík byl v době příjezdu záchranářů při vědomí a komunikoval.

“Při nehodě však utrpěl vážné, ztrátové poranění dolní končetiny a jeho stav byl život ohrožující. Posádka ZZS mladíkovi poskytla pomoc v rámci přednemocniční neodkladné péče a po přípravě k transportu jej přepravila do zdravotnického zařízení,” doplnil Humpl. Pacient byl předán týmu urgentního příjmu Fakultní nemocnice v Ostravě.

Policisté případ prošetřují jako přečin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Zda byl mladík ovlivněn alkoholem, objasní laboratorní vyšetření krve.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám