Hlavní obsah

Pracovnici finanční správy a další tři muže obvinili z krácení daní ve výši 49 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pracovnici finanční správy a tři muže obvinila protikorupční policie z krácení daní, podplácení a zneužití pravomocí. Čtveřice se měla obohatit o 49 miliónů korun a pokusila se získat dalších 198 miliónů. Skupině hrozí 12 let vězení. V pátek o akci s krycím názvem Zenon informoval mluvčí útvaru Jaroslav Ibehej.

BEZ KOMENTÁŘE: Operace ZenonVideo: Policie ČR

 
Článek

"Obvinění ve spolupráci s pracovnicí finanční správy měli od roku 2011 podávat zcela fiktivní daňová přiznání k dani z přidané hodnoty, na základě kterých neoprávněně nárokovali vyplacení nadměrných odpočtů DPH. V jednom případě se jim toto podařilo," uvedl mluvčí.

Foto: Policie ČR

Zabavená hotovost

Skupina obviněných podle něj působila v rámci několika zahraničních firem, které byly na území České republiky registrovány jako plátci daně z přidané hodnoty.

Foto: Policie ČR

Interiér dalšího zabaveného auta

Za hlavního organizátora trestné činnosti označují kriminalisté osmatřicetiletého Čecha. Prostřednictvím dalších obviněných se seznámil s pracovnicí finanční správy, která mu údajně následně dala instrukce ke způsobu podání daňových přiznání. Za tuto pomoc prý požadovala, aby v případě úspěšně vylákaného nadměrného odpočtu DPH jeden z obviněných splatil dluh jejího známého.

Foto: Policie ČR

Zajištěné hodinky

Při domovních prohlídkách policisté zajistili majetek v rozsahu údajně způsobené škody, zejména nemovitosti, luxusní vozidla a hodinky či finanční hotovost.

Foto: Policie ČR

Zabavený vůz

Tři ze čtyř obviněných chtěli policisté poslat do vazby, soud jim však nevyhověl. Všichni obvinění jsou tak stíháni na svobodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám