Hlavní obsah

Za vraždu bývalé družky měl nabízet třicet tisíc

Právo, Pavel Orholz
Tábor

Před senátem krajského soudu v Táboře se ve středu odpoledne začal hájit 63letý František Lalák, který si podle obžaloby chtěl najmout tři muže, aby zavraždili jeho bývalou družku. Ti se však hned po jeho výzvě obrátili na policisty. Za zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu přípravy mu hrozí až dvacet let vězení.

Foto: Pavel Orholz, Právo

František Lalák před táborským soudem

Článek

Státní zástupkyně Libuše Pospíšilová v obžalobě uvedla, že muž měl s bývalou ženou vleklé problémy a hádky. Spory prý vyvrcholily po půlnoci 18. července letošního roku v Táboře, když si údajně chtěl najmout tři muže, kteří měli jeho bývalou, o osm let mladší přítelkyni, zavraždit. Dokonce jim slíbil třicet tisíc a nabídl vlastní nelegálně drženou zbraň.

„Přislíbil, že jim pistoli předá, aby mohli ženu usmrtit,“ konstatovala Pospíšilová. Muži Laláka vyslechli a pak hned vytočili linku 158, kde nahlásili, že je nabádá k vraždě.

Část večera si nepamatuje

Lalák se před soudem hájil přes hodinu a několikrát se také rozplakal. Prohlásil, že vědomě rozhodně o likvidaci své přítelkyně nikdy nežádal ani si ji nepřál. Připustil však, že část večera si nepamatuje.

„Přísahám na moje zvířata i na vaše děti, pak nevím vůbec nic,“ sdělil soudci v jednom úseku obhajoby obžalovaný.

Soudní jednání bude pokračovat 11. prosince výpovědí svědků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám