Hlavní obsah

Žena si k mateřské přivydělávala vloupačkami

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trochu si přilepšit k mateřské se rozhodla pětadvacetiletá žena z Brna. Místo poctivé práce se ale vydala na dráhu zločinu, její specializací se stala vloupání do rodinných domů. Celkem způsobila škodu za 600 tisíc korun a nyní jí hrozí, že své dítě uvidí až za osm let poté, co vyjde z vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mladá žena si vybírala domy, jejichž majitelé vstupní dveře lehkomyslně jen zabouchli a nezamkli.

„Z domků zmizelo zlato, elektronika, obrazy, jízdní kola, nářadí, peníze, platební karty i doklady. Několikrát byla při akci vyrušena svědky, vždy si kupodivu vystačila s pohotovou výmluvou, že někoho hledá a stihla z místa urychleně zmizet. Kradla nejen v Brně, ale také na Brněnsku a Vyškovsku,“ prohlásil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Ženě se podařilo ukrást i klíčky od dvou aut, ty předala svým známým s tím, aby auta prodali a o peníze se s ní podělili.

„Povedená dvojice neuspěla, u jednoho auta jim došla nafta a pak se našlo odstavené, v druhém byl pachatel přistižen v době, kdy ho vezl kupci. Oba vozy jsou už zpět u svého majitele. Překupníkům i tak hrozí pětiletý pobyt za mřížemi,“ dodal Šváb.

Reklama

Výběr článků

Načítám