Hlavní obsah

Při honičce s policisty naboural na kluzké vozovce s kradeným autem

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Až bouračka na kluzké vozovce zastavila řádění 37letého zloděje aut z Chomutova. Na křižovatce u Květnové nedaleko Ostrova na Karlovarsku dostal koncem minulého týdne s kradeným autem při honičce s policisty smyk a skončil v příkopu. Hrozí mu až pět let vězení.

Zadržení ujíždějícího mužeVideo: Policie ČR

 
Článek

Zloděj ujížděl policistům s kradeným fiatem z Jáchymova na Karlovarsku směrem na Chomutov. „Na výzvy policistů nereagoval a ujížděl před policejními hlídkami. Před odbočkou na obec Květnová nezvládl na kluzké vozovce řízení, havaroval s vozidlem a následně byl zadržen policisty. Při šetření bylo zjištěno, že se jedná o kradené vozidlo, které bylo odcizeno v Chomutově,“ uvedla v pondělí mluvčí karlovarské krajské policie Zuzana Týřová s tím, že policie případ nadále vyšetřuje.

Obviněnému může přitížit, že nemá řidičské oprávnění a že možná řídil vozidlo pod vlivem návykových látek. „Majitelům způsobil škodu na poškozených vozidlech v celkové hodnotě přesahující 30 tisíc korun,“ uvedla Týřová, podle které muž kradl auta a vykrádal je od poloviny prosince hlavně v Karlových Varech.

Foto: Policie ČR

Odcizené auto zloděj při honičce naboural

„Karlovarští kriminalisté obvinili 37letého muže z Chomutova, a to z přečinů neoprávněné užívání cizí věci, poškozování věci a krádeže,“ poznamenal mluvčí.

Obviněný nejdříve 15. listopadu odcizil podle policistů osobní vozidlo značky Hyundai, které o dva dny později podpálil. Poté se podle obvinění měl vloupat nejméně do třech dalších vozidel, která vykradl.

Pak chtěl odcizit vozidlo VW Transporter, ale nepodařilo se mu správně spojit dráty u spínací skříňky, takže jej nenastartoval. To jej ale nezastavilo. Dva dny poté jezdil s ukradeným vozidlem Subaru, které nakonec našli odložené na parkovišti policisté a vrátili jej majiteli. Než kradl v Jáchymově, kde jej načapali policisté, a začala honička, stačil vykrást ještě další dvě vozidla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám