Hlavní obsah

Nechtěla jít po mostě a přebíhala silnici, zahynula pod autem

Právo, pko

Nepochopitelně chtěla ušetřit pár desítek vteřin šestašedesátiletá žena z Brněnska, která mířila z obce Česká do Lelekovic. Nechtělo se jí jít několik desítek metrů k mostu přes rychlostní silnici R43 a raději zvolila přímou cestu přes čtyřproudou komunikaci. V silném provozu v neděli večer se jí ale snaha o přeběhnutí silnici stala osudnou, zemřela pod koly jednoho z projíždějících aut.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Vozovku ve směru na Brno se jí podařilo jako zázrakem bez újmy přeběhnout. Z pozdějšího vyšetřování vyplynulo, že to bylo mimo jiné zásluhou duchapřítomnosti a rychlé reakce projíždějícího řidiče. V jízdním pruhu ve směru z Brna na Lipůvku žena vběhla rovnou pod kola projíždějícího osobního automobilu, který řídila sedmatřicetiletá řidička. Výsledek srážky je tragický, chodkyně na místě zemřela,“ konstatoval policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Žena se tak stala už sedmnáctou letošní obětí dopravní nehody auta s chodcem na jihu Moravy. Za letošní rok už dopravní policisté v kraji řešili 325 nehod s účastí chodce, z toho 40 % bylo chodci také zaviněno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám