Hlavní obsah

Sníh komplikuje dopravu ve Zlínském kraji, havaroval kamión s nákladem železa

Právo, jr
Vsetín

První sněžení zimní sezóny přineslo komplikace na silnicích ve Zlínském kraji. Policie kvůli havárii kamiónu s těžkým nákladem oznámila i uzavření silnice I/57 v Lidečku na Vsetínsku. K haváriím došlo na zasněžených silnicích i v dalších místech v kraji.

Foto: HZS Zlínského kraje

Havarovaný kamión na Vsetínsku

Článek

„Silnice I/57 v Lidečku je od 12 hodin zhruba na jednu hodinu úplně uzavřena z důvodu vyprošťování nákladní soupravy. Její řidič havaroval ráno před osmou hodinou na namrzlé vozovce do svodidel. Nehoda se obešla bez zranění a alkoholu. Nákladní soupravu řídil jednapadesátiletý muž ze Slovenska,“ informovala po poledni mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Foto: HZS Zlínského kraje

Havarovaný kamión na Zlínsku

Od rána začalo sněžit ve Zlínském kraji především na Vsetínsku a Zlínsku, v ostatních částech kraje prší nebo padá déšť se sněhem. V Beskydech se na cestách tvořily i sněhové jazyky.

Mluvčí krajských hasičů Libor Netopil upozornil, že kvůli obavám, že se kamión u Lidečka převrátí do potoka, nainstalovali hasiči do vody norné stěny. Havarovaný kamión s nákladem železa vyprošťovaly speciální tahače a jeřáby.

K nehodám, při nichž auta klouzala a skončila i na střeše, došlo také ve Valašské Polance, ve Zlíně a na Kroměřížsku. Kolony se kvůli ledovce tvořily na silnici č. 58 v místě zvaném Pindula na vjezdu do Rožnova pod Radhoštěm na Vsetínsku.

Reklama

Výběr článků

Načítám