Hlavní obsah

Policista zachránil život a stal se gentlemanem silnic

Právo, pko
Břeclav

V dobrých rukou se ocitla cena Gentleman silnic, kterou uděluje Česká pojišťovna ve spolupráci s policií. Jejím nejnovějším nositelem se stal policista Zdeněk Mikulica, který si při cestě do zaměstnání všiml havarovaného auta a bez zaváhání přispěchal jeho osádce na pomoc. Zachránil tím život třiadvacetileté dívce.

Foto: Policie ČR

Policista Zdeněk Mikulica přebírá ocenění Gentleman silnic.

Článek

Strážce zákona tak naplnil poslání ceny, která má za cíl motivovat řidiče a další účastníky provozu, aby si pomáhali a nebyli lhostejní k neštěstí druhých.

Mikulica osudný den mířil do práce, kde měl nastoupit na noční službu. Na cestě u obce Bořetice na Břeclavsku ale zahlédl značně zdemolované auto těsně po nehodě. Okamžitě zastavil a běžel k autu, kde se snažil uklidnit řidiče, který byl evidentně v šoku. Přitom si všiml, že v nedaleké přepadové výpusti leží nehybné tělo.

Foto: Policie ČR

„Jednalo se o mladou ženu. Pan Mikulica se ji snažil rychle z vody vytáhnout, což se mu naštěstí podařilo. Oživovací pokusy prováděl až do té doby, než třiadvacetiletá spolujezdkyně z havarovaného auta nabyla vědomí. Než přijela záchranná služba, udržoval zraněnou ve stabilizované poloze,“ pochválila svého kolegu policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Reklama

Výběr článků

Načítám