Hlavní obsah

Mladá řidička při předjíždění bourala, pět lidí se zranilo

Právo, mhr
Přerov

Pět lidí utrpělo ve čtvrtek večer různá zranění při nehodě, která se stala na silnici mezi Přerovem a Čekyní. Převezeni byli do nemocnic v Přerově a Olomouci. Nikdo z nich není v přímém ohrožení života.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Z dosavadního šetření vyplývá, že 22letá řidička osobního vozidla Opel Astra, která jela od Přerova na Čekyni, začala za deště předjíždět před ní jedoucí osobní vozidlo Renault Espace, které řídila 40letá řidička. Při předjíždění si všimla v protisměru jedoucího vozidla Škoda Forman, které jelo od Čekyně a za jehož volantem seděla 60letá řidička. Ta ve snaze zabránit nárazu strhla řízení vlevo,“ řekla Právu v pátek policejní mluvčí Irena Urbánková.

I po tomto úhybném manévru se čelně střetla škodovka s opelem. Po nárazu se Škoda Forman vytočila kolmo přes silnici a přitom do ní narazil předjížděný renault. Opel skončil po střetu v příkopu.

Zraněna byla řidička opelu a čtyři lidé, kteří jeli ve škodě. Jednalo se o řidičku, jednoroční dítě a manželský pár –- 35letého muže a 25letou ženu.

Dítě je těžce zraněno 

Dvě ženy a dítě, které leží v přerovské nemocnici, utrpěly středně těžká zranění. „Všichni jsou mimo ohrožení života,“ uvedla mluvčí nemocnice Hana Szotkowská.

Do Fakultní nemocnice v Olomouci byl převezen manželský pár. „Žena má zhmožděniny v oblasti břicha a zůstala u nás na pozorování. Muž má těžká poranění v oblasti kyčle, zlomená žebra a obličejový skelet. Leží na jednotce intenzívní péče. Oba pacienti nejsou v přímém ohrožení života,“ konstatoval mluvčí nemocnice Egon Havrlant.

Alkohol byl u řidičů vozidel na místě vyloučen dechovou zkouškou.

Reklama

Výběr článků

Načítám