Hlavní obsah

Kauza Houska: nová verze – vražda v afektu

– Chomutov
Právo, koc

I když policie zatím stále neví, kdo stojí za pondělní vraždou vlivného chomutovského politika ČSSD a podnikatele Romana Housky (51), podle zdroje Práva obeznámeného s průběhem vyšetřování se kriminalisté stále více přiklánějí k variantě, že Housku zabil v afektu někdo z okruhu jeho známých.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Jana Vaňhová s vyšetřovateli u místa činu vraždy jejího partnera Romana Housky.

Článek

Kriminalisté nyní podle něj intenzivně prověřují všechny Houskovy obchodní aktivity. „O Houskovi se vědělo, že si rád půjčoval peníze, ale nerad je vracel. Je možné, že si někdo původně v dobrém přišel pro dluh a střílel až v okamžiku, kdy na něj Houska vytáhl svoji zbraň,“ připomněl zdroj, že Houska chodil všude se zbraní.

Není podle něj vyloučeno, že se dřív nebo později někdo v přítomnosti svého advokáta k činu dozná s tím, že střílel v afektu, patrně v sebeobraně.

Kde a jestli vůbec se po vraždě našla Houskova zbraň, ale policisté tají. „Do zjištění pachatele nebudeme k případu podávat již žádné další informace,“ řekl Právu dozorující státní zástupce Vladimír Jan.

V Chomutově byl zavražděn Roman Houska Video: Aleš Pelikán, Právo

Policie si tedy nechává pro sebe, jaký je další postup ve vyšetřování. „Na řadu přišla klasická mravenčí kriminalistická práce. Konkrétně vyhodnocování zajištěných důkazů a ustanovení osob na záznamu bezpečnostních kamer několik dnů zpět před vraždou,“ přiblížil zdroj Práva pracovní náplň kriminalistů.

Důkladnému výslechu se podle něj nevyhne Houskova životní partnerka a exhejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová. „Určitě se jí budou ptát, s kým se Houska stýkal, kdo za ním jezdil domů a tak podobně.“

Reklama

Související témata:

Související články

Motivem Houskovy vraždy mohlo být vydírání

Chomutovský podnikatel a člen ČSSD Roman Houska, který byl v pondělí večer zavražděn, se údajně chlubil tím, že má kompromitující materiály na vlivné lidi...

Výběr článků

Načítám