Hlavní obsah

Protiromské demonstrace mají prvního odsouzeného, nepatří ale k radikálům

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

První trest za výtržnosti, které provázely nedávné protiromské demonstrace v Ostravě, padl u ostravského okresního soudu. V neveřejném jednání byl formou trestního příkazu odsouzen třiapadesátiletý muž. Překvapivě ale nejde o nikoho z neonacistů, ale o příslušníka opačného tábora.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Demonstrace v Ostravě

Článek

O trestním příkazu, který padl již na počátku října, informoval v pátek mluvčí Okresního soudu v Ostravě Alexandr Dadam.

„Muž byl odsouzen na šest měsíců odnětí svobody s podmíněným odkladem na 18 měsíců. Proti trestnímu příkazu si nepodal odpor, a tak rozhodnutí nabylo na konci října právní moci,“ řekl mluvčí s tím, že muž byl odsouzen za hanobení národa a rasy, protože na zasahující policisty při srpnové demonstraci vykřikoval vulgární hesla s rasovým podtextem.

„Měl pocit, že policisté ochraňují radikály,“ dodal mluvčí.

Za sérii ostravských demonstrací, které v letošním roce provázely výtržnosti, bylo celkem obviněno pětadvacet lidí, a to z obou táborů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám