Hlavní obsah

Narkomana při zatýkání pokousal jeho bojový pes

Právo, Petr Kozelka
Blansko

S notně nebezpečnými protivníky měli v těchto dnech co do činění jihomoravští policisté. Při zátahu na největšího výrobce pervitinu na Blanensku totiž v rukou strážců zákona skončilo i několik narkomanů, kteří od něj drogu odebírali.

Policie v bytě narkomanů

 
Článek

Při zátahu musela asistovat i zásahová jednotka a speciální pořádková jednotka, narkomani byli totiž vyzbrojeni – kromě vojenských nožů, maket střelných zbraní, paralyzérů nebo plynové pistole totiž chovali i bojové psy. Jeden z nich byl svým majitelem trénován přímo k útočení na lidi, při zákroku ale zmateně zaútočil na svého pána a pokousal ho.

Kriminalisté z blanenského Toxi týmu cílili při akci na dvaadvacetiletého muže, který má s výrobou drog bohaté zkušenosti, přes svůj mladý věk už má za sebou pobyt ve vězení právě za drogovou trestnou činnost.

Vařil v přírodě

Jakmile vylezl z vězení, začal ihned pervitin vařit nejen pro svou potřebu, ale zásoboval i širokou klientelu narkomanů. Protože se poučil z minulých chyb, drogu nevyráběl nikde doma nebo na chatě, ale pořídil si mobilní varnu, se kterou vyrážel do okolní přírody.

„Vyhledával místa, odkud měl dobrý rozhled do širokého okolí, takže policisté měli velký problém se k němu v době vaření dostat. Rozkrývání jeho trestné činnosti tak bylo velmi náročné,“ prohlásil zástupce šéfa policie na Blanensku a Vyškovsku Zdeněk Grénar.

Foto: Policie ČR

Při domovních prohlídkách našli policisté zbraně a věci potřebné k výrobě drog.

Současně s mladíkem policisté zadrželi i tři další podezřelé muže. Při jejich zadržení museli požádat o pomoc specialisty ze zásahové a pořádkové jednotky.

Opatrnost byla na místě, podezřelí totiž disponovali arzenálem zbraní. „Zákrok byl ale natolik rychlý a překvapivý, že se nikdo nezmohl na odpor,“ konstatoval Grénar. Hlavní výrobce a distributor pervitinu už skončil ve vazbě a hrozí mu až deset let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám