Hlavní obsah

Zhrzený milenec poslal expřítelkyni vlastní parte

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Zemřel steskem. Parte s tímto oznámením přišlo do schránky osmadvacetileté ženy z Města Touškova na Plzeňsku. Obětí žalu se měl stát její o osm let starší bývalý přítel - ten je ovšem živý až dost a spíše než do hrobu má nakročeno do vězení. Za nebezpečné pronásledování, které vyvrcholilo právě zmíněným oznámením, mu hrozí až rok za mřížemi.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zhrzený exmilenec začal dotírat před několika týdny - 29. října předal ženě po krátké hádce výhružný dopis. „Poté povytáhl z bundy legálně drženou pistoli a sdělil, že se zastřelí přímo na místě, že si prostřelí hlavu,“ uvedl policejní mluvčí Jan Koželuh.

Nakonec jen několikrát naprázdno zmáčkl kohoutek a odjel. Za třináct dní se pokusil svou bývalou přítelkyni zkontaktovat znovu, pak jí zaslal výhrůžnou esemesku. A nakonec vyrobil již zmíněné parte.

„Muž tímto opakovaným pronásledováním vzbudil u oběti důvodnou obavu o její život a zdraví, omezoval ji v obvyklém způsobu života,“ doplnil Koželuh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám