Hlavní obsah

Za útokem kyselinou v Plzni může být expřítel oběti

– Plzeň • Aktualizováno
Právo, pab

Po pondělním přepadení 25leté ženy, kterou neznámý útočník v Plzni polil kyselinou, se jako první ocitl v hledáčku policie její bývalý přítel Jan. Podle všeho totiž velmi těžce nesl, když si o 13 let mladší Martina našla nedávno nového partnera. Rozchod provázely silné emoce.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Auto, ze kterého pachatel ženu vytáhl

Článek

„Úplně ho to rozhodilo, musel brát prášky na uklidnění. Pořád ji přemlouval, aby se vrátila. Tlačil na ní i psychicky, vyhrožoval dokonce i sebevraždou,“ potvrdili Právu lidé, kteří dvojici dobře znají. Do toho se Jan dozvěděl od lékařů, že má vážný zdravotní problém.

To vše se mohlo podepsat na tom, že se mu v hlavě zrodil hrůzný plán. Jestli to ale byl skutečně on, kdo Martinu polil žíravinou, teď vyšetřuje policie. Ta ho v pondělí sice vyzpovídala, ale po výslechu šel domů. Od té doby má vypnutý telefon.

Policisté se svědkyní na místě činu Video: Patrik Biskup, Právo

Jsou tu ale ještě další detaily, které se Právu podařilo zjistit a které na expřítele poškozené vrhají podezření. Tak například útočník musel vědět, že žena strávila noc na pondělí v půjčeném bytě v paneláku. Ráno si na ni počíhal před domem, až přijde k zaparkovanému autu.

Byt patří sestře napadené ženy a Jan se před několika dny dozvěděl se, že si tam Martina vodí nového přítele. „To ho neuvěřitelně vytočilo, nemohl to vydejchat,“ uvedl jeden z jeho kamarádů.

Lidé si všimli podezřelé osoby

V souvislosti s případem zatím policisté nikoho neobvinili. „Pátrání po pachateli pokračuje,“ uvedla jejich mluvčí Jana Tomková. Svědci si všimli v pondělí ráno před vchodem do domu nervózně přešlapující postavy. „Ten člověk byl zachumlaný v tmavém oblečení a na hlavě měl kšiltovku,“ popsala policistům starší žena. Přímý svědek napadení ale není. Lidé se seběhli až následně, to už byl pachatel pryč.

Ženu útočník překvapil v okamžiku, kdy nasedla do vozu Škoda Fabia se slovenskou registrační značkou. Zřejmě ji nejdříve vytáhl z auta ven a pak polil kyselinou. Podle zjištění Práva patří auto slovenské společnosti A Group z Vysoké nad Kysucou zabývající se leasingem, mezinárodní přepravou, podnikáním v nemovitostech a stavebnictví.

„Vzhledem k závažnosti případu se k němu nebudeme vyjadřovat. Veškerou komunikaci necháváme na policii,“ uvedla mluvčí firmy Monika Chvastková. Nepotvrdila ani to, zda žena byla jejich zaměstnankyní.

Mladá žena zůstává v nemocnici napojena na přístroje. Její stav je stále velmi vážný. Kyselinu v leknutí částečně i polkla a má poškozené vnitřní orgány.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám