Hlavní obsah

Za podvody s naftou karlovarští policisté obvinili šest lidí

Právo, zaš
Karlovy Vary

Zátah na organizovaný gang podvodníků s naftou v Karlovarském kraji má první výsledky. Kriminalisté v úterý obvinili šest osob ze zločinu krácení daně.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Během dnešního dne budou podány státnímu zástupci podněty k vydání návrhů na vzetí obviněných do vazby. Všichni nyní čekají na rozhodnutí v policejní cele,“ sdělila policejní mluvčí Zuzana Týřová. Vyšetřování a vyčíslování škod stále probíhá, dodala.

Minerální olej vydávali za naftu

Zadržené osoby patří ke gangu, který do Česka dovážel minerální olej a prodával ho jako naftu. Na podvodech se podle informací policie podílely desítky osob. Zadržená šestice s největší pravděpodobností patří mezi nejvýše postavené v organizované skupině.

Při domovních prohlídkách na území celého kraje a také na Moravě policisté zajistili milióny korun v hotovosti a auta, s nimiž se trestná činnost páchala.

„Kriminalisté také zajistili více než čtyři desítky nelegálních odběrných míst, která byla zavážena minerálním olejem a tato látka zde byla prodávána zájemcům jako nafta,“ dodal policejní mluvčí Pavel Valenta.

Zatím se jedná o nejrozsáhlejší akci zaměřenou na daňové podvody v Karlovarském kraji.

Reklama

Výběr článků

Načítám