Hlavní obsah

Při raziích proti pumpařům policie zabavila desítky miliónů, domy i luxusní auta

– Praha

Při akci s krycím názvem Pavučina, která odhalila daňové úniky na benzínových pumpách za téměř 750 miliónů korun, zabavili policisté mimo jiné 33 miliónů korun na účtech, statisíce litrů benzínu, domy i luxusní vozy. V pondělí to řekla mluvčí Finanční správy Jitka Ježková. Nikdo z obviněných neskončil ve vazbě.

Foto: Policejnidenik.cz

Celní správa na jedné z čerpacích stanic

Článek

Dvouměsíční akce, která vyvrcholila pátečním zásahem na Nymbursku, byla podle mluvčí mezi akcemi zaměřenými na odhalování daňových úniků na DPH při obchodování s pohonnými hmotami výjimečná.

„Tentokrát se pracovníci Finanční správy zaměřili na prověřování firem, které v podezřelých obchodních řetězcích vystupují jako organizátoři a příjemci výnosů z daňových úniků,“ řekla Ježková.

Na akci se podílely Finanční správa České republiky, Celní správa ČR a finančně-analytický útvar ministerstva financí. Policisté během zásahu zabavili 33 miliónů korun na bankovních účtech, 270 tisíc litrů pohonných látek, nemovitosti v hodnotě přes 30 miliónů korun, luxusní auta za více než osm miliónů korun, nákladní auta za 1,5 miliónu korun a další movité věci v hodnotě zhruba dva milióny korun.

Během celé akce bylo prověřováno více firem, další informace ovšem mluvčí nesdělila.

Reklama

Výběr článků

Načítám