Hlavní obsah

Opilý autobusák naboural několik značek, naměřili mu tři promile

Novinky, plk
Třinec

Z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý řidič autobusu, který v sobotu havaroval s autobusem. V něm v té době cestovalo několik lidí. K nehodě došlo v 17.40 v Třinci.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Z dosud zjištěných informací vyplývá, že řidič autobusu měl odbočovat vlevo na účelovou komunikaci, přičemž vyjel mimo komunikaci a přední částí autobusu narazil do dopravních značek,“ popsala policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Dodala, že poškozen je nejen autobus, ale i značky.

„Policisté provedli u řidiče orientační dechovou zkoušku, ta prokázala zhruba tři promile alkoholu. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz,“ uvedl s tím, že výslech řidiče se mohl uskutečnit až v době, kdy nebyl ovlivněn alkoholem. Holčáková potvrdila, že v autobusu měli jet také cestující.

K objasnění okolností dopravní nehody zahájili policisté úkony trestního řízení pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. „Po zjištění nových informací není vyloučena ani další právní kvalifikace věci,“ poznamenala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám