Hlavní obsah

Zlodějíček v Ostravě vykradl během půlhodiny devět aut

– Ostrava

Navigace, autorádia, doklady od vozů a další věci zajímaly třiatřicetiletého muže v zaparkovaných autech v Ostravě-Nové Bělé. Policisté ho chytili v úterý zhruba v půl čtvrté, když seděl v jednom z vykrádaných automobilů. Muž se přiznal k vykradení devíti zaparkovaných aut během půl hodiny.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Třiatřicetiletý muž se 12. listopadu v noci okolo třetí hodiny vydal z restaurace, kde trávil večer. Cestou domů přišel k místu s řadou zaparkovaných aut. "Některá jenom prohledal, z jiných vzal věci, které hodlal zpeněžit," uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Odcizil panel autorádia, navigaci či doklady od auta.

Ostražitě si ale zloděj moc nepočínal. Když prohledával devátý vůz, všimla si ho hlídka policie. Upoutalo ji i rozbité okno vozu. „Auto mělo rozbité okno, stejně jako další vozy v místě. Muž zareagoval na výzvu policisty, při vystupování z vozu však odhodil nějaký předmět,“ popsala mluvčí.

V průběhu prověřování policisté zjistili, že muž stačil rozbít okna u devíti zaparkovaných aut v průběhu několika desítek minut.

Škoda na majetku byla vyčíslena ve výši zhruba 38 tisíc korun, zloděj se ke krádežím doznal. Policejní vyšetřovatel ho tak stíhá pro krádeže a poškození cizí věci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám