Hlavní obsah

Z plamenů v Olomouci zachránili přiotráveného člověka

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zraněného člověka, nejspíš osobu bez trvalého domova, zachránili v pátek vpodvečer hasiči v Olomouci. Obavy, že v plamenech mohly další životy vyhasnout, se zatím naštěstí nepotvrdily.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V pátek vpodvečer byl oznámen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár ve 2. nadzemním podlaží nevyužívaného objektu v Olomouci na ulici Profesora Fuky,“ uvedla mluvčí olomouckého krajského ředitelství hasičů Vladimíra Hacsiková.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Olomouce se dvěma cisternami a výškovou technikou. Po příjezdu hasiči zjistili, že hoří v neobydleném opuštěném objektu, který je silně zakouřen. „Hasiči při průzkumu a hledání ohniska požáru objevili jednu zraněnou osobu, která se nadýchala zplodin hoření. Velitel zásahu proto povolal na místo zdravotnickou záchrannou službu, která si zraněného převzala do péče,“ řekla mluvčí.

Hasiči byli velmi obezřetní, protože uvnitř objektu se měly nacházet další dvě osoby. „Hasiči celý dům důkladně prohledali, ale uvnitř nikoho nenašli. Při požáru nevznikla žádná škoda, jeho příčinou bylo opalování kabelů,“ vysvětlila Hacsiková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám