Hlavní obsah

Volání o pomoc na Sokolovsku byly zřejmě pokyny pro koně lesníků

Právo, zaš
Sokolov

Rozsáhlá pátrací akce po muži volajícím o pomoc v lese u Loučné na Sokolovsku skončila. Šedesátka policistů a hasičů během čtvrtka v okolí žádnou osobu nenašla. Volání o pomoc bylo zřejmě jen pracovním pokynem koňům, s nimiž dělníci stahovali dřevo.

Foto: Pro Novinky František Kšajt

Pátrání u Loučné

Článek

Na muže zoufale volajícího o pomoc policisty ve čtvrtek ráno upozornil člověk, který se tou dobou pohyboval v osadě Loučná. „Volání o pomoc trvalo několik minut a vycházelo odněkud z údolí. Nešlo přesně rozklíčovat, z jakých míst, ihned jsem na místo přivolal policisty,“ popsal Právu svědek.

Podle policejní mluvčí Kateřiny Böhmové se mohlo jednat o omyl. "Jednou z variant je, že volání o pomoc mohlo být pracovním pokynem. V lese se pohybovali dělníci s koňmi, kteří tahali dřevo. Někteří z nich nám potvrdili, že dávají koňům nahlas pokyn, který se může rozléhat po lese,“ řekla Právu Böhmová. Volání přitom dopoledne zaslechli i policisté.

Foto: Pro Novinky František Kšajt

Pátrání u Loučné

Muže hledali psovodi i hasiči

Akce odstartovala ve čtvrtek ráno a zapojilo se do ní asi šedesát hasičů a policistů i s psovody. Dokonce se uvažovalo o vrtulníku s termovizí, který ale kvůli husté mlze nemohl vzlétnout. Na policii dosud nebyla nahlášena žádná pohřešovaná osoba. Pátrání skončilo večer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám