Hlavní obsah

Policie uvolnila záběry z dramatické honičky v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie poskytla ve čtvrtek dramatické záběry ze středeční honičky s bílým citroënem. Videa z pronásledování dvou mužů byla pořízena přímo z policejních vozů. Zadržení muži, kteří v autě jeli, mají bohatou trestní minulost.

Zraněný policista při honičce v Praze prostřelil pneumatiku ujíždějícího auta na první pokusVideo: Novinky

 
Článek

Policisté ukradený bílý citroën pronásledovali ulicemi Prahy poté, co při kontrole v ulici U Libeňského zámku sešlápl plyn a začal zběsile ujíždět. Neváhal nabourat do jednoho služebního vozu a zranit tři policisty. Při zadržení byla ze strany policistů použita i střelná zbraň.

„Přiběhl sem ke dveřím řidiče a otevřel je, protože řidič nereagoval. Chtěl sem ho vytáhnout, ale řidič zařadil zpátečku a začal couvat, dveřmi mě srazil na zem a zaklíněného mě vláčel asi 10 metrů. Poté se rozjel dopředu, neváhal jsem a vstal. Protože okolo nikdo nebyl, střelil jsem jednu ráno přímo do kola,“ popsal dramatickou situaci zasahující policista David Janků.

Policisté vystřelili na pronásledovaný citroënVideo: Policie ČR

Podle policejní mluvčí Jany Rösslerové se u obou zadržených jednalo o několikáté překročení zákona.

„Řidič i spolujezdec mají bohatou trestní minulost, a to zejména majetkového charakteru,“ dodala k případu Rösslerová. O uvalení vazby bude podle ní v následujících hodinách rozhodovat soud.

Dechová zkouška byla u pachatelů negativní, test na návykové látky však vyšel pozitivně.

BEZ KOMENTÁŘE: Při střelbě v pražské Libni byli zraněni tři policistéVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám