Hlavní obsah

Řidič vyskočil před policií za jízdy z auta, psu Berovi ale neutekl

Právo, zaš
Plzeň

Dramatickou policejní honičkou v úterý skončila běžná silniční kontrola v Chlumčanech na Plzeňsku. Při ní řidič za jízdy vyskočil z plně obsazeného auta a začal utíkat. Daleko však nepláchl, políčil si na něho policejní pes Bero.

Foto: Jan Švábek, Právo

Utíkajícího řidiče dopadl policejní pes Bero.

Článek

Policisté se za autem vydali poté, co šofér na jejich výzvu nezastavil a naopak šlápl na plyn. „Po chvíli z předních dveří řidiče vozidla vyskočila osoba, která proběhla hustým křovím do polí,“ sdělil policejní mluvčí Jan Koželuh.

Strážci zákona neovladatelné auto sledovali, dokud po deseti metrech nezastavilo. Z něho vystoupil mladík a dvě ženy ve věku od 23 do 26 let.

„Na základě zjištěných skutečností byl na místo přivolán policejní psovod se služebním psem Berem, což je teprve tříletý německý ovčák,“ uvedl Koželuh. Bero chytl stopu na nedalekém poli a došel až k hustému křoví, kde muže vyčmuchal. Ten ale odmítal vylézt a Bero dostal jasný povel. Během chvíle se do schovávajícího řidiče zakousl.

Na služebně policisté zjistili, že má 37letý muž platný zákaz řízení až do roku 2015. Za maření úředního rozhodnutí mu nyní hrozí až dvouleté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám