Hlavní obsah

Policie objasnila dvacet let starou nájemnou vraždu

– Praha
Novinky, Ondřej Kořínek

Na počátku roku založený vyšetřovací tým, který vyšetřuje odložené případy, zaznamenal první úspěch. Detektivové objasnili téměř dvacet let starou nájemnou vraždu muže z Prahy. Obviněni byli čtyři muži, které ale soud nevzal do vazby, a jsou proto vyšetřováni na svobodě.

Foto: Policie ČR

Ohledání místa činu v roce 1993.

Článek

Speciální tým detektivů s názvem Tempus pracuje na policejním prezidiu teprve od března, už ale zaznamenal úspěch, když objasnil nájemnou vraždu J. V. z roku 1993. Tehdy 32letého muže zastřelili v mercedesu před jeho domem neznámí pachatelé.

„Tehdejší Úřad vyšetřování hlavního města Prahy zahájil úkony trestního řízení proti neznámému pachateli pro trestný čin vraždy. Probíhalo důkladné vyšetřování, při kterém se ale nepodařilo zjistit takové skutečnosti, které by policisty opravňovaly sdělit obvinění konkrétní osobě, a proto byl případ po osmnácti měsících odložen,“ vysvětlila mluvčí policejního prezidia Vlasta Suchánková.

Foto: Policie ČR

Ohledání místa činu v roce 1993

Kriminalisté případ otevřeli v červnu, kdy do jeho promlčení zbýval pouhý měsíc, a získali nové poznatky, které je přivedly na stopu čtyřem pachatelům. Díky novým informacím pak zadrželi muže ve věku 48, 49, 52 a 53 let, kteří měli úkoly pevně stanovené. Jeden muž vraždu naplánoval, druhý objednal a zaplatil vrahy a zbývající dva čin provedli.

Foto: Policie ČR

Ohledání místa činu v roce 1993

Pachatele policisté již obvinili z trestného činu vraždy podle platného zákona v roce 1993. Na čtveřici byl podán návrh na vzetí do vazby, který ale Obvodní soud pro Prahu 4 neakceptoval.

Speciální tým otevřel ještě další tři odložené případy, jimiž se zabývá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám