Hlavní obsah

Izraelec si v Praze půjčil mercedes za 3,4 miliónu a zmizel

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Izraelec, který se prokázal jménem Alexander Shifrin, si na začátku září od pražské firmy půjčil mercedes za několik miliónů a zmizel neznámo kam. Policii se ho doposud nepodařilo vypátrat, a proto se obrátila na veřejnost.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž nevrátil auto za 3,4 miliónyVideo: Policie ČR

 
Článek

Na služebnu v pražském Žižkově se 12. září obrátil zástupce společnosti, který mužům zákona oznámil nevrácení mercedesu v hodnotě 3,4 miliónu korun. Z vyšetřování vyplynulo, že si auto půjčil cizinec, který se prokázal doklady na jméno Alexander Shifrin s datem narození 1. 3. 1966.

Foto: Policie ČR

Řidičský průkaz, kterým se pachatel prokázal

„Předání auta klientovi proběhlo 4. září ve 20 hodin před hotelem v Pařížské ulici s tím, že termín navrácení vozu stanovili na stejném místě v neděli 8. září. Do současné doby však majitel vozidlo neviděl a klient nekomunikuje,“ uvedla mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Foto: Policie ČR

Podezřelý s komplicem

Muž hovořil špatně anglicky, mluvil spíše hebrejsky nebo arabsky. Cizinec je ve věku kolem 50 let, vysoký asi 180 centimetrů, štíhlé postavy. Má světlou pleť a krátké hnědé vlasy. Oblečený byl do hnědého saka a podle majitele vozu zapáchal.

Foto: Policie ČR

Mercedes, se kterým cizinec ujel

Detektivové mají k dispozici několik kamerových záznamů. Na jednom z nich je podezřelý s pravděpodobným komplicem zachycen v hotelu. Komplic je ve věku kolem 30 let, vysoký asi 175 cm, štíhlé postavy. Má světlé, středně dlouhé vlasy a hotelové kamery ho zachytily oblečeného do bílého trička, černých kalhot a modré kožené bundy.

Foto: Policie ČR

Mercedes, se kterým cizinec ujel

Pachateli za trestný čin neoprávněné užívání cizí věci hrozí až tříleté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám