Hlavní obsah

Jedu z drogerie, tvrdil řidič. Pes vyčenichal marihuanu, celníci našli léky

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeseník

Více než 400 kusů tablet na výrobu drog zadržely a nepropustily na český trh společné hlídky celníků a policistů na Jesenicku. Stalo se tak v rámci kontrolní akce Hranice III, zaměřené na dovoz výrobků zatížených spotřební daní a také na přepravu omamných psychotropních látek. Právo o tom informovala policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Foto: Celní správa ČR

Ilustrační foto

Článek

Příslušníci hlídky podle ní vytipovali ke kontrole osobní vozidlo Citroën s českou poznávací značkou, a to v blízkosti Bílého Potoku na Jesenicku. Řidič (45) a spolucestující (42) tvrdili, že nic nevezou, že mají pouze nákup z drogerie. Následovala tedy kontrola vozidla.

„Služební pes reagoval na zbytky marihuany na podlaze. Celníci s policisty poté našli pod sedadlem spolujezdce igelitovou tašku, v níž bylo 408 kusů tablet Sudafedu. Zadržené léky obsahují pseudoefedrin – látku, která je zneužívána drogově závislými k výrobě pervitinu,“ řekla Právu ve středu policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Pachatelům podle ní za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy hrozí až deset let za mřížemi.

Navíc policisté u řidiče provedli test na ovlivnění drogou a ten byl pozitivní na amfetamin. Po rozboru krve a moči, která byla muži odebrána, se rozhodne, zda se dopustil přestupku nebo přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Reklama

Výběr článků

Načítám