Hlavní obsah

Při zatápění se polila hořlavinou, do nemocnice ji už nestihli dopravit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Devětapadesátiletá žena v úterý zemřela kvůli rozsáhlým popáleninám, které utrpěla při zatápění kotle v domku v Horní Lidči na Vsetínsku. Žena použila při zatápění hořlavou kapalinu, která ji potřísnila a následně se na ní také vzňala.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Žena před polednem zatápěla v kotli na tuhá paliva. Použila k tomu hořlavou látku, kterou nalila do kotle. "Oheň prudce vzplanul a ženu popálil. Na místo byla přivolána rychlá záchranná služba, která rozhodla o leteckém převozu ženy, která měla popáleniny na 90 procentech těla, do nemocnice," řekla vsetínská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Přivolaný vrtulník přistál na hřišti v Horní Lidči, žena ovšem ještě před odletem do nemocnice zemřela. Cizí zavinění policisté vyloučili.

Požár se v objektu nerozšířil, a tak zásah nasazených jednotek hasičů nebyl nutný, uvedl mluvčí krajských hasičů Libor Netopil. Hasiči v souvislosti s tímto případem znovu upozorňují veřejnost na dodržování pravidel požární bezpečnosti při manipulaci s hořlavými kapalinami a při používání topidel. "Jejich dodržováním tak lze předcházet vzniku škod na majetku, ale také zbytečným zraněním nebo tragédiím," řekl Netopil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám