Hlavní obsah

Chlapec vypadl z okna internátu na Chrudimsku, utrpěl těžká zranění

Právo, ner
Chrudim
Aktualizováno

Učni odborného učiliště v Chroustovicích na Chrudimsku v pondělí ráno nalezli v tratolišti krve pod okny internátu svého šestnáctiletého spolužáka. Vypadl, vyskočil, nebo byl vyhozen z okna mezipatra pod třetím poschodím. Pád z patnáctimetrové výšky zázrakem přežil. Vrtulník jej okamžitě transportoval do královéhradecké fakultní nemocnice, kde se ještě během dopoledne podrobil operaci.

Foto: Zdeněk Seiner, Právo

Chroustovický zámek, sídlo učiliště, má uzamčeny všechny brány.

Článek

„Má těžké poranění více orgánů. Zranil si levou paži, hrudník, břicho a hlavu. Byl uveden do umělého spánku a na plicní ventilaci," řekla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Helena Škuligová. O zdravotním stavu chlapce nemocnice bez svolení rodiny nedává informace.

Skoupé na slovo je i vedení školy s poukazem na to, že nemůže podávat informace v průběhu vyšetřování. „K neštěstí došlo přibližně o půl sedmé ráno, zatím vyšetřování dál pokračuje. Dokud neskončí, nechceme dát prostor spekulacím,“ řekl Právu mluvčí chrudimské policie Josef Tesař.

Foto: Zdeněk Seiner, Právo

Chroustovický zámek, sídlo učiliště, má uzamčeny všechny brány.

Celý areál chroustovického zámku, ve kterém učiliště sídlí, je uzavřen, přes vrátnici se dostanou jen vyšetřovatelé, studenti a zaměstnanci školy. Spolužákům chlapce, který se učil na truhláře, bylo doporučeno, aby nic ze svých poznatků a pocitů nesdělovali nikomu mimo uzavřený areál. Přesto se podařilo Právu z několika zdrojů zjistit, že šlo o chlapce, který neměl vážnější studijní, pravděpodobně ani osobní problémy.

Odborné učiliště Chroustovice bylo dříve i takzvanou speciální školou, výuka tu probíhá podle speciálních pedagogických metod a s upravenými učebními plány pro děti, které mohou mít i menší mentální indispozici.

Reklama

Výběr článků

Načítám