Hlavní obsah

Černá sobota na českých silnicích, zemřelo pět lidí

• Aktualizováno

Na českých silnicích v sobotu zemřelo pět lidí. Informace z policejního webu o sedmi obětech sobotních dopravních nehod opravila mluvčí policejního prezidia Ivana Ježková. Sobota se i tak zařadila mezi tragičtější dny na českých silnicích v letošním roce. Sobotní počet 175 nehod byl přitom podprůměrný, policie letos v průměru vyšetřovala denně více než 200 nehod.

Foto: HZS Středočeského kraje, ČTK

Při čelním střetu dvou osobních aut na Kladensku zemřel jeden z řidičů

Článek

Hned ráno poblíž Tuřan na Kladensku zemřel sedmačtyřicetiletý řidič kamiónu, který převážel nová osobní auta. Na silnici I/7 narazil do mostního pilíře, komunikace byla kvůli vyprošťování nákladní soupravy a vyšetřování uzavřena téměř na osm hodin.

Foto: HZS Středočeského kraje, ČTK

Zaklíněný kamión pod mostem

Dopravu na Kladensku na navazující rychlostní silnici R7 na téměř pět hodin zastavil také čelní střet dvou osobních aut u Stehelčevsi. Jeden řidič zahynul, nehoda si vyžádala také jednu těžce zraněnou ženu.

Letos zatím 504 obětí dopravních nehod

V sobotu večer zemřeli po střetu s osobním autem dva chodci. Jeden na přechodu v pražské ulici U Kunratického lesa, dalšího auto srazilo na dálnici D1 u Brna. Na silnici u Jarova na severním Plzeňsku pak nalezla kolemjdoucí žena mrtvého třiapadesátiletého cyklistu. Policisté vyloučili střet s vozidlem a nařídili soudní pitvu, která teprve určí příčinu úmrtí.

Vůbec nejtragičtějším dnem na českých silnicích byl letos 19. červenec se sedmi usmrcenými. Šest lidí zahynulo při dopravních nehodách 26. července, 4. září a 1. října, pět obětí policie uvádí včetně soboty u devíti dnů. Od začátku roku dosud si dopravní nehody v Česku vyžádaly nejméně 504 obětí na životech. Nejtragičtějším měsícem byl červenec se 72 usmrcenými na silnicích, naopak v únoru to bylo 33 lidí, letos zatím nejméně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám