Hlavní obsah

Mladík mlátil svoji o dvacet let starší těhotnou družku

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvacetiletý muž z Karlových Varů podle policie od června až do současnosti nejdříve slovně a následně fyzicky napadal svoji o dvacet let starší přítelkyni. Nezastavilo ho ani to, že jeho družka je těhotná. Policie ho podezírá ze spáchání pokračujícího přečinu týrání osoby žijící ve společném obydlí.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Zpočátku družku napadal jen fackami, ale postupem času se jeho agrese vystupňovala do té míry, že ženu napadal údery pěstí, a to na veřejnosti nebo doma v přítomnosti její nezletilé dcery,“ popisoval mluvčí karlovarské krajské policie Pavel Valenta.

„Žena neutěšenou situaci řešila společně se svou dcerou odchodem z místa společného bydliště s nadějí, že se chování jejího muže zlepší, ale po jejich návratu se útoky opět opakovaly. Násilníka ve fyzickém napadání nezastavila ani skutečnost, že věděl, že je jeho přítelkyně gravidní. Jejich soužití vyvrcholilo brutálním napadením ženy v úterý 5. listopadu, které si následně vyžádalo lékařské ošetření,“ pokračoval policejní mluvčí.

Týraná osoba si sama musí uvědomit problém

Podle policejního psychologa by týraná osoba měla sama sobě přiznat, že život s agresorem není v pořádku.

„Musí si uvědomit, že má problém, sebrat odvahu a týrání oznámit na nejbližší policejní služebně,“ uvedl Valenta. Důležité je rovněž trvat na svém oznámení do doby, než je agresor odsouzen.

„Mnoho takto týraných osob svému trýzniteli odpouští – a tento se v častých případech týrání dopouští opakovaně,“ poznamenal mluvčí s tím, že týrané osoby mohou využít telefonní linku Pomoc obětem domácího násilí, která má číslo 251 51 13 13.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám