Hlavní obsah

Policejní vrtulník na Opavsku natočil šoféry při nebezpečném hazardování

Opava

Na řidiče si posvítili moravskoslezští policisté minulou středu na hlavní silnici mezi Ostravou a Opavou. Za čtyři hodiny policisté řešili 25 přestupků. Pozitivní na kontrolní akci bylo, že žádný z řidičů nebyl pod vlivem drog nebo alkoholu. Při akci pomáhal také vrtulník, který natočil nebezpečné porušování pravidel.

Silniční přestupky z pohledu policejního vrtulníkuVideo: Policie ČR

 
Článek

Na kontrolní akci si policisté vybrali silnici I/11 mezi 8. a 12. hodinou. Zaměřili se především na nesprávné předjíždění a jízdu v jízdních pruzích.

„Během akce zkontrolovali policisté celkem 89 řidičů. Zjistili 25 přestupků, přičemž 22 vyřešili na místě uložením blokových pokut ve výši téměř 16 000 korun a zbývající tři přestupky oznámili příslušným správním úřadům,“ informovala mluvčí policie Soňa Štětínská.

Dva řidiči například překročili rychlost, čtyři telefonovali za jízdy, devět řidičů mělo auto ve špatném technickém stavu. Jedno nákladní auto, které vezlo materiál na stavbu, bylo přetíženo o šest tun.

Vrtulník zaznamenal jednoho z řidičů, jak předjíždí v místě, kde je to zakázáno svislou i vodorovnou dopravní značkou. Druhý řidič zase předjížděl přes vodorovnou dopravní značku tzv. „šikmé čáry“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám