Hlavní obsah

Obchodník se šperky si na hodinu odskočil, zloděj ho připravil o cennosti za milión

– Vsetín
Právo, Jiří Růžička

Peníze a šperky za milión korun a také pistoli ukradl zatím neznámý zloděj hostu hotelu v centru Vsetína. Lup si zloděj odnesl během jediné hodiny, na kterou majitel věcí hotelový pokoj opustil.

Zloděj šperků prošel před kamerouVideo: Policie ČR

 
Článek

„Jedenašedesátiletý muž z Jesenicka přijel v pondělí odpoledne do Vsetína a ubytoval se v hotelu v centru města. Kolem čtvrté hodiny odpoledne z pokoje odešel a vrátil se pár minut po páté hodině odpoledne. Po návratu zjistil, že mu z uzamčeného pokoje někdo odcizil cestovní tašku se zlatými a stříbrnými šperky,“ informovala mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Jednalo se o čtrnáctikarátové zlaté prsteny, řetízky, náramky na ruku, náušnice a přívěsky na řetízky. Pachatel dále z pokoje muži odcizil pistoli, několikatisícovou finanční hotovost, videokameru, osobní věci a doklady.

Pachateli hrozí osm let

„Jak neznámý pachatel do pokoje vnikl, zatím nevíme, protože dveře nebyly nijak poškozeny. Muži z Jesenicka a firmě z Brna vznikla krádeží škoda za bezmála jeden milión korun. Velké množství šperků u sebe měl poškozený jako jejich prodejce. Nabízí šperky do různých prodejen zlatnictví po celé České republice,“ sdělila Javorková.

Muže podezřelého z krádeže zachytily na záznamu bezpečnostní kamery z recepce hotelu. „Kdo by muže na fotografiích, které jsme pořídili z kamerových záznamů, poznal, případně by měl informace k pohybu muže v okolí hotelu Vsacan nebo v ulicích Vsetína, ať kontaktuje linku 158, může tak pomoci tuto závažnou krádež objasnit,“ řekla mluvčí.

Pachateli hrozí v případě dopadení a prokázání viny za trestné činy krádež, porušování domovní svobody a nedovolené ozbrojování až osmiletý trest odnětí svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám