Hlavní obsah

Holčička přišla na svět dříve, než přijela sanitka. Pupeční šňůru přestřihl tatínek

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Porod za pomoci operátorky záchranné služby mají za sebou rodiče z Černošic u Prahy, jejichž dcera spěchala na svět tak rychle, že nestačila přijet ani sanitka. Šťastný tatínek pak za dozoru zdravotníků ještě přestřihl pupeční šňůru.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„V pondělí po osmé hodině ráno přijal dispečink telefonát na tísňovou linku od ženy, která žádala o vyslání sanitního vozu do Černošic k probíhajícímu porodu své sestry. Operátorka na místo okamžitě vyslala sanitní vůz a lékaře z Říčan,“ informovala mluvčí záchranářů Tereza Vojtová.

Telefon záchranáři přijali ve chvíli, kdy už byla vidět hlavička dítěte. Operátorka se snažila zklidnit členy rodiny a poradit mamince a její sestře, jak přivést na svět holčičku, která už měla vybrané jméno – Barbora.

Barborka přišla na svět vzápětí, ale měla problémy s dýcháním. Díky radám dispečerky se rozdýchala a v telefonu zazněl pláč čerstvě narozeného dítěte. Rodina ještě podvázala pupeční šňůru a zabalila holčičku do přikrývky.

„Po chvíli dorazili na místo záchranáři, kteří maminku s novorozenou dcerou ošetřili a nechali tatínka přestřihnout pupeční šňůru. Malou Barborku zabalili do termoregulační fólie a společně s maminkou transportovali na gynekologicko-porodnické oddělení Nemocnice Na Bulovce,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám