Hlavní obsah

Řidič smetl na přechodu ženu se čtyřletým chlapcem

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha
Aktualizováno

K vážným nehodám vyjížděli ve středu téměř ve stejný čas pražští policisté a záchranáři. Ve Lhotce srazil nepozorný řidič ženu s dítětem na přechodu, na Černém mostě se střetl mladík bez řidičského průkazu s chodkyní. Všichni chodci utrpěli vážná zranění, čtyřletý chlapec skončil na jednotce intenzivní péče.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič na přechodu srazil ženu s dítětem Video: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

První nehoda se odehrála v ulici Zálesí u čerpací stanice kolem 13:20. „Řidič v pravém pruhu zastavil, aby dal na přechodu pro chodce přednost ženě s dítětem, řidič v levém pruhu ale nezastavil a dvojici srazil,“ řekla Novinkám mluvčí policie Andrea Zoulová.

„Čtyřicetiletá žena utrpěla středně těžká zranění a byla po akutním ošetření převezena do nemocnice v Motole, čtyřletý vážně zraněný chlapec byl předán na dětskou jednotku intenzivní péče nemocnice v Krči,“ informovala mluvčí záchranářů Jiřina Ernestová.

Mladík srazil ženu chodkyni

Druhá nehoda se stala asi o patnáct minut později v ulici Breitcetlova. Mladík, který nevlastní řidičský průkaz a ještě mu nebylo 18 let, tam srazil chodkyni.

„Dvaapadesátiletá sražená žena utrpěla středně těžká poranění hlavy a končetin a byla převezena na chirurgii nemocnice ve Vinohradech,“ doplnila Ernestová.

Oběma nehodami se zabývají policisté, kteří zjišťují míru zavinění řidičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám