Hlavní obsah

Policista ve svém volnu střílel po zloději, ten mu nakonec utekl

Praha

V Praze-Strašnicích se v úterý krátce před pátou hodinou ranní střílelo. Policista z pohotovostní motorizované jednotky se ve svém volnu snažil zabránit v útěku zloději, který ukradl ze skladu kadeřnických potřeb zboží za přibližně tři tisíce korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Událost se stala v Tuklatské ulici, kde policista zaslechl venkovní alarm a vydal se na obhlídku skladu potřeb pro kadeřnické salony. Vyrušil tam zloděje, který na jeho výzvy ani výhrůžky střelnou zbraní nereagoval.

"Policista proto následně několikrát vystřelil z legálně držené soukromé zbraně ve snaze zabránit pachateli v útěku," uvedla mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

To se mu však nepodařilo, zloděj odhodil ukradené zboží a zmizel. Nenašli ho ani příslušníci policejní hlídky, kteří dorazili na místo po ohlášení střelby na tísňovou linku. Jejich kolegovi, který vystřelil ve svém volném čase, by žádný postih hrozit neměl.

"Okolnosti zákroku policisty prověřovaly kontrolní orgány policie a podle prvotních výsledků v okolnostech použití zbraně neshledaly žádné pochybení," dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám