Hlavní obsah

V Brodku u Prostějova hoří uskladněná sláma

Olomouc

V Brodku u Prostějova začala v noci na úterý hořet hala s uskladněnou slámou na výrobu peletek. K požáru, který byl na tísňovou linku nahlášen krátce před jednou hodinou ranní, přijelo šest jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. Žádný člověk nepřišel k úhoně, odhadovaná hmotná škoda přesahuje milión korun, informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

BEZ KOMENTÁŘE: Noční požár haly se slámou v Brodku u ProstějovaVideo: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

Když první jednotky hasičů dorazily na místo, byly už plameny viditelné z několika kilometrů. Hala o rozměrech 50 x 20 metrů byla zasažena kompletně, začala se hroutit a hrozilo další rozšíření požáru.

„Velké nebezpečí v danou chvíli způsobovaly odlétající jiskry na okolní objekty, pomocí několika hasebních proudů se ihned hasiči zaměřili na ochlazení již velmi rozpálených budov a zabránili tak dalším škodám na majetku,” uvedl Hošák.

Hasiči nechávají po dohodě s majitelem zbytek uskladněné slámy dohořet. Likvidace požáru si vzhledem k jeho rozsahu vyžádá delší dobu.

„Je tam pozvolné dohořívání, ten požár může trvat třeba dva dny,” řekl Hošák.

Momentálně hasiči na místě stále vytvářejí vodní clony, aby uchránili přilehlé budovy skladu a výroby. Příčina požáru zatím nebyla stanovena, vyloučeno není ani úmyslné založení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám