Hlavní obsah

Muž přepadl poštu v Černošicích, úřednici dal pistoli k hlavě a vyhrožoval granátem

Aktualizováno

Policisté pátrají po neznámém muži, který v sobotu krátce před polednem přepadl poštu v Černošicích u Prahy. Úřednici za přepážkou hrozil granátem a pak jí přiložil pistoli k hlavě. Jakmile mu pracovnice pošty vydala v hotovost, muž se sebral a utekl. Podle prvních odhadů měl takto získat 30 000 korun, v neděli ale policisté upřesnili, že uloupená částka je skoro sto tisíc.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pachatel přišel na poštu ve chvíli, kdy už byly na místě jen tři pracovnice.  "Vyhrožoval, že použije granát. Ten u muže žádná z žen neviděla, takže je pravděpodobné, že granát ve skutečnosti neměl," popsal situaci mluvčí středočeské policie Jakub Vinčálek.

Lupič své hrozby stupňoval, až nakonec vytáhl pistoli a přiložil ji k hlavě jedné ze zaměstnankyň pobočky. "Obsluha pošty ale neutrpěla žádnou fyzickou újmu," doplnil mluvčí.

Muže, který s penězi zmizel neznámo kam, policisté hledají. "Pokud by kdokoli mohl poskytnout nějaké informace k případu či totožnosti lupiče, ať se obrátí na tísňovou linku 158," uvedl Vinčálek.

Podezřelý je muž ve věku 40 až 50 let, asi 170 centimetrů vysoký a podsadité postavy. Podle popisu má kulatý obličej a plné rty. Při přepadení mluvil plynně česky. Na sobě měl tmavou bundu do pasu na zip, takzvané plísňové rifle a černé šněrovací boty.

Reklama

Výběr článků

Načítám