Hlavní obsah

Uchazečka o práci po pohovoru vyhrožovala smrtí, pokud nedostane peníze

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Ze zájemkyně o práci ve stánku s burčákem se v polovině září vyklubala lupička, která po dvouhodinovém přátelském rozhovoru prodavačce oznámila, že chce tržbu, nebo ji zabije. Kriminalisté po mladé ženě pátrají.

Foto: Policie ČR

Článek

„Žena přišla ke stánku s burčákem u nákupního centra v Edenu a oslovila prodavačku s žádostí o zaměstnání. Obě ženy při tom zabředly do přátelského hovoru, při kterém se prodavačka například dozvěděla, že zájemkyně o práci má bohatou praxi. Tu prý získala při dřívějším prodeji jahod, taktéž stánkovou formou,“ popsal začátek případu v pátek mluvčí policie Tomáš Hulan.

Hovor žen poté přešel do osobní roviny, kdy se žena představila jako Claudie a má dceru Denisu a přítele Marka, se kterými žije ve Vršovicích. Takto hovor pokračoval asi dvě hodiny, kdy následně nabral nečekaný spád.

„Hledaná vyzvala prodavačku, aby jí vydala zástěru s několika tisícovou tržbou. Svou 'žádost' umocnila tím, že poškozené a její rodině vyhrožovala usmrcením, pokud nedosáhne svého. S penězi následně odešla neznámo kam,“ doplnil mluvčí Hulan.

Lupička byla ve věku asi 30 let a štíhlé asi 160 centimetrů vysoké postavy. Má hnědé oči, hnědé rovné vlasy, které měla v době loupeže do copu a výrazné vrásky kolem úst. Policisté prosí občany, kteří ženu poznají, aby své informace zavolali na tísňovou linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám