Hlavní obsah

Z areálu šroubárny se linul bílý kouř, unikla kyselina chlorovodíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Louny

Hasiči v pátek v Žatci likvidovali desítky litrů kyseliny chlorovodíkové, která se vylila v areálu šroubárny z rozbitého barelu. Nikdo nebyl zraněn.

Foto: HZS Ústeckého kraje

Hasiči při zásahu.

Článek

Hasiči dostali krátce před 10:00 hlášení o tom, že se z areálu šroubárny v Raisově a Purkyňově ulici v Žatci line bílý kouř. „V areálu se vylila kyselina chlorovodíková z rozbitého kontejneru vyloženého z kamiónu. Nikdo nebyl zraněn,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan.

Foto: HZS Ústeckého kraje

Hasiči při zásahu

Odhadl, že množství vylité chemikálie bylo řádově v desítkách litrů. Na místo vyjely hasičské jednotky ze stanice Žatec, Louny a Podbořany a dobrovolná jednotka ze Žatce a Postoloprt. O události byla informována Česká inspekce životního prostředí.

Foto: HZS Ústeckého kraje

Hasiči při zásahu

„Barel byl oplechovaný, stál deset metrů od kamiónu a byl už prázdný. Hasiči místo v protichemických oblecích zkrápěli a vyteklou kyselinu ředili vodou,“ popsal Marvan. Později hasiči kyselinu také zasypávali vápnem. Zásah skončil krátce před 13:30, kdy bylo místo předáno zástupci firmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám