Hlavní obsah

Opilý muž polil dům benzínem a chystal se podpálit sebe i rodinu

Novinky, Ondřej Kořínek
Mladá Boleslav
Aktualizováno

Zásahová jednotka musela vyjet ve čtvrtek večer na Mladoboleslavsko, kde se silně opilý muž zabarikádoval i s příbuznými v domě, který polil benzínem. Agresorovi zapálení rodinného domu rozmluvil policejní vyjednavač.

Muž chtěl podpálit v domě svou rodinuVideo: policejnidenik.cz

 
Článek

Muž se večer vrátil domů v obci Bezno, kde v tu chvíli byla také jeho manželka a další příbuzní, a začal jim vyhrožovat. Následně vzal dva kanystry s benzínem a polil sebe i dům a začal vyhrožovat zapálením.

„Po příjezdu policistů, hasičů a záchranářů seděl muž v kaluži hořlaviny u dveří domu. Na místo dorazil také vyjednavač a členové zásahové jednotky. Za pomoci policistů opustilo několik osob dům a nakonec zůstal u domu jen sám opilý muž,“ informoval Novinky mluvčí policie David Schön.

Foto: Policejnidenik.cz

Muž chtěl sebe i dům zapálit

Po rozhovoru s vyjednavačem se muž zklidnil a během několika minut byl zadržen zásahovou jednotkou. Posléze byl převezen nejprve k lékaři a poté na záchytku. V krvi měl víc než čtyři promile.

Dům před návratem manželky a příbuzných prohlédli hasiči, kteří zbytek hořlaviny zasypali sorbentem a dům odvětrali.

„Devětatřicetiletý muž je podezřelý ze spáchání trestného činu nebezpečné vyhrožování. V případě odsouzení mu hrozí roční trest odnětí svobody,“ doplnil Schön.

Reklama

Výběr článků

Načítám