Hlavní obsah

V ČKD ve Vysočanech hořelo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V průmyslovém areálu ČKD v Praze hořel velkokapacitní zásobník, podle hasičů zřejmě chladicí věž. K požáru vyjížděli hasiči už ve čtvrtek před 23:00, ráno ještě oheň dohašovali, oznámila mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Článek

Do areálu v Kolbenově ulici postupně dorazilo zhruba pět desítek hasičů. „Jedná se o požár velkokapacitního zásobníku, pravděpodobně chladicí věže,” sdělila Adamcová. „V areálu se nenachází funkční hydrantová síť, hasíme tedy pomocí dopravního vedení od cisteren,” doplnila. Kolem 00:30 už hasiči objekt rozebírali a dohašovali.

Velitel zásahu hasičů vyhlásil druhý stupeň požárního poplachu. Stupně jsou celkem čtyři, při nejvážnějších situacích se vyhlašuje čtvrtý.

Na místo vyrazili i chemici, aby ověřili míru nebezpečných látek, které se mohly při požáru dostat do vzduchu. „Nenaměřili ale v ovzduší množství škodlivin, které by přesahovalo hygienické normy,” uvedla mluvčí hasičů.

Reklama

Výběr článků

Načítám