Hlavní obsah

Třicet let jezdím bez řidičského průkazu, pochlubil se přistižený řidič strážníkům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Jezdím už třicet let bez řidičského průkazu. S takovým vysvětlením přišel řidič v Ostravě, kterého chtěli pokutovat strážníci za špatné parkování, a neměl řidičský průkaz. Muž navíc uvedl, že nikdy nebyl policií kontrolován ani pokutován. Hrozí mu pokuta až 50 tisíc korun.

Článek

„Muž zaparkoval na parkovišti v Ostravě-Hrabůvce, kde je stání povoleno pouze s parkovacím kotoučem, ovšem kotouč ve vozidle neměl,“ sdělila mluvčí strážníků Vladimíra Zychová.

Hlídka muže vyzvala k předložení dokladů. Řidič se ale přiznal, že řidičský průkaz nevlastní a nikdy nevlastnil. Překvapení to ale nebylo poslední.

„Muž se pochlubil, že bez řidičského oprávnění jezdí už 30 let a nyní je to poprvé, co ho strážci zákona při něčem přistihli. Strážníci si tuto překvapivou informaci ověřili a zjistili, že je pravdivá. Dotyčný nikdy nevlastnil řidičské oprávnění, nikdy nebyl přistižen při jízdě bez tohoto dokladu a dosud nebyl řešen za žádný dopravní přestupek,“ doplnila mluvčí strážníků.

Přivolaná hlídka Policie ČR zakázala muži řízení a celý případ postoupila správnímu orgánu. Hrozí mu pokuta od 25 000 do 50 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám