Hlavní obsah

Tragických dopravních nehod bylo v říjnu o 13 méně než loni

Praha

Na českých silnicích v říjnu podle předběžných policejních statistik zemřelo 47 lidí. Proti stejnému měsíci v loňském roce je to o 13 lidí méně. Od roku 1992 byl nejtragičtější říjen 1995, kde zemřelo 168 lidí.

Foto: Policie ČR

Jedna z říjnových vážných nehod

Článek

Zatím poslední smrtelná nehoda se stala dnes ráno u Trnávky na Pardubicku, zemřeli při ní dva mladíci ve věku 16 a 17 let. Nejtragičtějším říjnovým dnem bylo hned úterý 1. října, kdy na českých silnicích zemřelo šest lidí. Nehody v neděli 13. října si vyžádaly pět obětí, o týden dříve při nich zemřeli čtyři lidé.

Naopak hned v deseti dnech policisté nezaznamenali žádnou tragickou havárii. Jedna z nejtragičtějších nehod se stala 1. října na frekventované silnici I/35 mezi Jičínem a Hradcem Králové. Při čelní srážce osobního auta s nákladním tam zemřeli tři lidé a jeden člověk utrpěl vážné zranění.

Při nehodě zemřeli dva mladí motorkáři Video: Novinky

Mladíci, kteří zemřeli ve čtvrtek u Trnávky, jeli na jedné motorce a narazili do stromu.

Od začátku roku dosud na českých silnicích zemřelo 481 lidí. Nejtragičtějším měsícem byl červenec, kdy si nehody vyžádaly 72 obětí, naopak v únoru při nich zemřelo 33 lidí, letos zatím nejméně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám