Hlavní obsah

Petr Kramný, kterému v Egyptě zemřely manželka a dcera, se vrátil do ČR

Právo, Novinky, har, jt
Praha
Aktualizováno

Petr Kramný, který několik měsíců trávil v Egyptě, je od čtvrtečního rána v České republice. Informaci potvrdil mluvčí cestovní kanceláře. Kramný je vyšetřován egyptskou policií v souvislosti s úmrtím jeho manželky a dcery.

Foto: Petr Horník, Právo

Letiště Václava Havla Praha

Článek

„Pan Kramný skutečně ve čtvrtek přiletěl do České republiky. Letěl naším letem, na naše náklady. Letadlo mělo dosednout na Letišti Václava Havla v 9:40, ale přistálo již v 9:07," potvrdil Novinkám mluvčí CK Blue Style Martin Slaný.

„Mohu potvrdit, že odletěl ráno charterovým spojem z Hurghady,” řekla Novinkám mluvčí ministerstva zahraničí Johana Grohová. „Zatím nemáme podrobnější informace, pro nás je zásadní, že egyptské úřady rozhodly, že zruší zákaz vycestování,” dodala a upozornila, že případ je dál v šetření.

Kramný byl podle mluvčí cizinecké policie Kateřiny Rendlové po příletu standardně odbaven a z letiště bez omezení odešel. „Provedli jsme pouze standardní úkony ke zjištění totožnosti. Vzhledem k tomu, že není veden v žádném režimu vyžadujícím jeho zadržení, byl po odbavení propuštěn do vnitrozemí,“ řekla Rendlová.

Případ řeší moravskoslezská policie

Případ v Česku prověřuje moravskoslezská kriminálka. Mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková Právu odmítla prozradit, zda Kramnému hrozí po návratu z Egypta zadržení.

„Ani při dalších jiných kauzách nepredikujeme či nespekulujeme o možných úkonech, které mohou, či nemohou nastat,“ uvedla.

Policie podle ní disponuje informací, že je Kramný na území Česka. „Co se týče prověřování, to pokračuje,“ sdělila bez dalších podrobností ke kauze Holčáková.

Moravskoslezští kriminalisté stále nezveřejnili oficiální výsledky pitvy obou těl, kterou provedli znalci z Ústavu soudního lékařství v Ostravě. Podle informací některých médií ale experti nevydali žádné závěrečné stanovisko ohledně úmrtí, protože těla obou zesnulých byla přepravena do České republiky s velkým zpožděním, a navíc byla údajně zbavena vnitřních orgánů.

Dovolená skončila tragicky

Kramného šestatřicetiletá manželka a jejich osmiletá dcera zemřely na konci července v hotelovém pokoji v Hurghadě. Čech byl původně veden jako svědek, podle egyptského právníka, kterého citovala televize Nova, však ze spisu vyplývá, že je mezi podezřelými. Obviněn ale z ničeho nebyl.

Otec rodiny, který oběti našel, později vypověděl, že všichni tři trpěli střevními a žaludečními problémy. Kramnému nedovolila egyptská prokuratura odcestovat ani po dvou měsících, které měla na vyšetření případu.

Do Egypta původně s dcerou a manželkou dorazili na dovolenou, která skončila tragicky. Kramný odmítá, že by měl na úmrtí manželky a dcery podíl. Už dříve uvedl, že se je snažil oživit. Rodina podle jeho slov trávila den v pokoji, protože jim bylo špatně. Údajně měly ženy průjem a zvracely. Ředitel nemocnice v Hurghadě však tvrdil, že na žaludky zesnulých musel působit silný jed.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám