Hlavní obsah

Opilý řidič se v porsche řítil po Praze rychlostí 240 km/h

Pražští policisté v úterý v noci pronásledovali řidiče vozu Porsche Cayenne, který se ulicemi řítil rychlostí až 240 kilometrů v hodině. Uzavřeli kvůli němu Pražský okruh a z auta ho vytáhli v Cholupickém tunelu.

Policie zadržela nebezpečného řidiče v tuneluVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté si auta všimli už na magistrále. „Řidič nebezpečně kličkoval mezi vozidly a přejížděl mezi jízdními pruhy, policisté ho podezřívali, že řídí pod vlivem alkoholu nebo návykové látky,” popsala mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Řidiče se snažili zastavit pomocí majáků, ten ale nereagoval, směřoval na D1, z ní pak sjel na 21. kilometru, vrátil se zpět a mířil opět do hlavního města. „Napojil se na novou část Pražského okruhu a ujížděl chvílemi až dvou set čtyřiceti kilometrovou rychlostí k ruzyňskému letišti.”

Hlídky policie zastavily u Cholupického tunelu dopravu a donutily tím řidiče zpomalit a posléze zastavit. Stejně ale odmítal vystoupit. „Policisté proto s namířenou střelnou zbraní v ruce muže vytáhli z vozidla a povalili ho na zem. Agresivní řidič neustále kladl aktivní odpor a nechtěl s policisty spolupracovat, ti ho proto zajistili a s pouty na rukou ho převezli na nejbližší služebnu,” popsala Rösslerová.

Šestatřicetiletý řidič měl v dechu 0,9 promile alkoholu. Policisté věc vyhodnotili jako přestupek, muži hrozí ztráta řidičského průkazu a pokuta až 20 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám