Hlavní obsah

Muže srazila větev pod kola valníku, opilý traktorista ho přejel

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Těžkým zraněním skončil v pondělí odpoledne odvoz dřeva traktorem s přívěsem v lese u Přemyslovic na Prostějovsku. Pomocníka opilého traktoristy srazila pod kola přívěsu náhle vzpřímená větev.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Z dosavadního šetření vyplývá, že traktor zn. Zetor bez registrační značky s připojenou vlečkou naloženou dřevem řídil sedmapadesátiletý řidič. Na vlečce jel na dříví také šedesátiletý pomocník řidiče. Traktor při jízdě lesem najel na větev, která se vzpřímila. Zachytila muže na vlečce, který zavrávoral a spadl přímo pod kola,“ popsala mluvčí olomouckého krajského ředitelství Policie ČR Irena Urbánková.

Vlečka muže přejela, přičemž utrpěl těžké zranění, se kterým byl vrtulníkem transportován do Fakultní nemocnice v Olomouci. „U řidiče byla provedena dechová zkouška na alkohol, která byla pozitivní. Policisté mu naměřili 1,14 promile alkoholu v dechu. U zraněného muže byl vzhledem k jeho zranění nařízen odběr krve. Přesná příčina a okolnosti nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření,“ uvedla mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám