Hlavní obsah

Mladík na čtyřkolce jel po zadních kolech a převrátil se, v nemocnici zemřel

Právo, jr
Valašské Meziříčí

Šestadvacetiletý muž zemřel po havárii motorové čtyřkolky v Kladerubech na Valašskomeziříčsku. Nepomohla mu ani pomoc lékařů v ostravské nemocnici, kam byl po havárii transportován vrtulníkem.

Foto: Policie ČR

Řidič neměl přilbu a nerespektoval zákaz řízení.

Článek

„K havárii došlo v pátek večer před hasičskou zbrojnicí v obci Kladeruby. Šestadvacetiletý muž jel na čtyřkolce k centru obce, přičemž při průjezdu pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy, dostal se do protisměru, a když se vracel na pravou stranu vozovky, tak se čtyřkolka převrátila na pravý bok. Podle svědků měl mladý řidič jet na čtyřkolce po zadních kolech,“ popsala okolnosti nehody mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Foto: Policie ČR

Řidič neměl přilbu a nerespektoval zákaz řízení

Řidič utrpěl po pádu ze čtyřkolky vážné poranění hlavy. „Nesporně k tomu přispěla okolnost, že neměl při jízdě nasazenou ochrannou přilbu. S těžkým zraněním byl po nehodě převezen do ostravské nemocnice. Informaci o úmrtí mladého řidiče jsme dostali z nemocnice v úterý ráno. Zda byl řidič pod vlivem alkoholu, budeme vědět až z výsledků odběru krve. Zjistili jsme ovšem, že mladý řidič z Kladerub neměl na čtyřkolce co dělat, protože má zákaz řízení až do roku 2015,“ uvedla mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám