Hlavní obsah

Falešný doktor se vloudí do bytu a bere peníze i šperky

– Nový Jičín
Právo, hon

Dosud neznámý podvodník, který se vydává za lékaře a snaží se vloudit do přízně seniorek, řádí na Novojičínsku. Po muži ve věku kolem padesáti let pátrá policie.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Muž vydávající se za lékaře oslovuje seniorky na ulici s tím, že je lékař. Se smyšlenou historkou o provedení lékařské prohlídky se jim vloudí do jejich bytů, z kterých odcizí šperky a peníze,“ sdělil mluvčí novojičínské policie Petr Gřes.

Policie eviduje zatím dva případy. První se stal už 7. října, muž oslovil šestasedmdesátiletou ženu v Hřbitovní ulici. „S historkou lékařské prohlídky se jí vloudil do bytu. Následně využil okamžiku a poškozené odcizil šperky a peníze, načež z bytu nepozorovaně odešel,“ řekl mluvčí.

Druhý případ se udál v sobotu 26. října na ulici Dostojevského. „Poškozené 82leté ženě řekl, že je lékař a léčitel a nabídl jí lékařské vyšetření. Také ona mu věřila až do okamžiku, kdy zjistila, že je v bytě sama a bez peněz,“ doplnil Gřes.

„K popisu podvodníka prozatím víme, že by se mělo jednat o muže ve věku zhruba 50 let, asi 160 centimetrů vysokého, světlých rovných vlasů s kulatým obličejem. Na sobě měl mít v posledním případě barevnou kostkovanou košili a černou koženou bundu,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám