Hlavní obsah

V Moravskoslezském kraji havarovali během 90 minut tři motorkáři

Právo, den

Velmi napilno měli v sobotu odpoledne moravskoslezští záchranáři. Nejen, že ošetřili dva vážně zraněné jezdce spadlé z koní, ale během 90 minut zasahovali i u tří nehod motocyklistů. Ty se odehrály na Opavsku, Frýdecko-Místecku a Karvinsku. Naštěstí si žádná z nehod nevyžádala lidský život. Právu informace sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Foto: Policie ČR

Článek

„Všechny tři nehody motocyklistů se odehrály v sobotu mezi půl třetí a čtvrtou hodinou odpolední. Nejprve sanitka vyjela k havárii motocyklisty do Raduně na Opavsku, kde jezdec narazil do svodidel,“ popisoval Humpl. Pacient byl při vědomí a se zdravotníky komunikoval, měl zraněnou páteř. Proto jej vrtulník převezl do ostravské fakultní nemocnice.

Pak záchranáři vyjížděli do Frýdku-Místku, kde devatenáctiletý mladík také havaroval na motorce a poranil si hlavu a ruku. Sanitka jej převezla na chirurgii frýdecko-místecké nemocnice.

Jen o pět minut později se zranil další motocyklista, tentokrát v Orlové na Karvinsku. „Čtyřicetiletý motorkář se srazil s automobilem. Po prvotním odborném ošetření byl převezen do orlovské nemocnice,“ upřesnil mluvčí záchranářů. Při nehodě si motorkář totiž zranil ruku i nohu.

Reklama

Výběr článků

Načítám